19:00

Sunnansjö IK

Referat: Gustafs GoIF - Sunnansjö IK

Sista omgången innan serien vänder gästade Sunnansjö Morbyvallen.
Första 5 minuterna rullades bollen runt i hemmalaget och motståndarna satte ingen press alls. Direkt Sunnansjö vann boll blixtrade de till i snabba energiska omställningar som blev farligt direkt. Efter en kvart frispelade Lenne Sebbe som iskallt rullade in bollen vid stolproten. Endast 2 minuter efter ledningsmålet snappade en Sunnansjöspelare upp en höjdboll och lobbade säkert in en kvittering. Matchen böljade fram och tillbaka och spelet höll hög kvalitet. Efter en hörna i 23:e minuten går en motståndare omkull i straffområdet och den efterföljande straffen placeras säkert utom räckhåll för Max.
Efter målet drar motståndarna ner tempot och vi faller tyvärr in i samma tempo. Vi skapar ett par farlig lägen där Jannes ribbträff var den farligaste.
I halvtid pratar vi om vikten av tålamod då vi brukar kunna avgöra matcher sista kvarten när motståndet mattas i orken.
Andra halvlek drar igång och det är fortsatt bra spel och farliga chanser åt båda håll. Max står för ett par matchavgörande räddningar. Med kvarten kvar har motståndarna svårt att spela sig ur eget straffområde på en hörna. I 84:e minuten händer det igen efter en frispark. Tillman fångar upp en boll vid straffområdeslinjen och lägger upp den till Milton som gör sitt första A-lagsmål som dessutom blir matchens sista mål. 2-2 och varsin pinne var nog det rättvisa resultatet sett till hela matchen. Vi tar med oss vårt fina spel och höga bollinnehav till andra halvan av serien. Nästa match är på Morbyvallen nästa måndag mot Krylbo och vi hoppas att regnet gjort gräsmattan fin. Vi ses på Morby då!